كارگروه پیشگیری از خودكشی در اصفهان تشكیل شد

كارگروه پیشگیری از خودكشی در اصفهان تشكیل شد

دكتر ایزی: اصفهان-كارگروه پیشگیری از خودكشی در اندیشگاه سلامت(اتاق فكر) معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان تشكیل شد.


مدیر مولفه های اجتماعی اثرگذار در سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان روز دوشنبه در گفتگو با ایرنا بیان كرد: این كارگروه با هدف سیاستگذاری و برنامه ریزی متناسب با شرایط استانی و محلی بمنظور پیشگیری و كاهش خودكشی تشكیل شده است.
پژمان عقدك با اشاره به اینكه صدمه های اجتماعی از مبحث های اولویت دار و چالش زای نظام سلامت است، اضافه كرد: با عنایت به فعال شدن حوزه معاونت اجتماعی در دانشگاه علوم پزشكی اصفهان از سال گذشته، مبحث خودكشی بعنوان یكی از صدمه های اجتماعی در دستور كار قرار گرفت و كارگروه آن در اتاق فكر این معاونت تشكیل شد.
وی با اشاره به اینكه اصفهان از نظر شیوع خودكشی در بین استان های كشور در رتبه 21 قرار دارد، خاطرنشان كرد: اصفهان جایگاه بحرانی در این زمینه ندارد با این حال برای پیشگیری از این صدمه اجتماعی باید برنامه های منسجم و كارآمد اجرا شود.
عقدك با اشاره به اینكه مدیران دارای تجربه، استادان دانشگاه، كارشناسان و منتقدان حوزه صدمه های اجتماعی به این كارگروه دعوت می شوند، اظهار داشت: در این كارگروه علاوه بر جمع آوری آمار و اطلاعات پراكنده، به بررسی برنامه های جامع و عملیاتی و نقاط ضعف و قوت آنها و تجربه های بدست آمده پرداخته می گردد.
وی اضافه كرد: در این كارگروه برنامه ها و پیشنهادهای نهادهایی مانند بهزیستی، دادگستری، نیروی انتظامی، آموزش و پرورش، شهرداری، معاونت بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشكی و پژوهش های دانشگاهی بررسی خواهد شد تا مدل مشخصی برای مداخله پیشگیری از خودكشی تعریف شود.
به گفته وی، نتایج حاصل از جلسه های كارگروه پیشگیری از خودكشی اندیشگاه سلامت معاونت اجتماعی اصفهان به كارگروه سلامت استان اصفهان برای سیاستگذاری و برنامه ریزی اعلام می گردد.
وی با تاكید بر اینكه در مسائلی مانند خودكشی در زمان كوتاه نمی توان به نتایج مورد نظر دست یافت، خاطرنشان كرد: ما تلاش می نماییم تا با وجود محدودیت های موجود، در مسیر درست گام برداریم و همینطور از ظرفیت كانون های سلامت محله ها هم استفاده نماییم.
عقدك تصریح كرد: صدمه های اجتماعی دیگری مانند اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی و صدمه های محیط های دانشجویی و همینطور سكته های قلبی و مغزی و انواع سرطان هم در دستور كار معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان قرار دارد.
به گفته احمد شجاعی رییس سازمان پزشكی قانونی كشور، ایران در سطح دنیا در بحث خودكشی آمار بالایی ندارد و آمار كشورمان نسبت به سایر كشورها، بسیار پایین تر است.
بر اساس برخی آمار انتشار یافته، نرخ خودكشی در كشورمان در سال 94 معادل شش نفر در هر یكصد هزار نفر بود در حالیكه این آمار در بعضی كشورها 44 نفر در هر یكصد هزار نفر است.
ت/6027/3011


1397/02/25
14:50:37
4707
5.0 از ۵
تگهای خبر: پزشك , تجربه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی