جدیدترین روش درمان سپسیس و بیماری های خود ایمنی

جدیدترین روش درمان سپسیس و بیماری های خود ایمنی

دكتر ایزی: تهران – محققان دانشگاه شفیلد انگلیس موفق به كشف یك مهار كننده شده اند كه با غیرفعال كردن التهاب، قادر به درمان سپسیس، سندرم حاد تنفسی و بیماری های خود ایمنی است.


به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، این مهار كننده روی آنزیم OGG1 اثر می گذارد و در مدلهای حیوانی منجر به كاهش التهاب ریه شده است. این مهاركننده پاسخ سیستم ایمنی را تحریك می كند و گزینه مناسبی برای درمان سپسیس و بیماری های خود ایمنی است.
عفونت خون یا سپسیس، قاتل شماره یك بیماران بستری در بیمارستان است و باید به محض مشاهده درمان آغاز شود. عفونت خون كه گاهی مسمومیت خون باز نامیده می شود، یك واكنش ایمنی خطرناك و جدی است كه بر اثر ترشح مواد شیمیایی ایمنی به داخل جریان خون برای مبارزه با عفونت بوجود می آید و می تواند منجر به مرگ شود. التهاب ناشی از عفونت خون سبب سوراخ شدن عروق و تولید لخته میگردد. در نتیجه، جریان خون كافی به ارگان های بدن نمی رسد و ارگان ها بر اثر كمبود اكسیژن و مواد غذایی دچار اختلال می شوند. در موارد حاد، فشار خون به اندازه ای كاسته می شود كه قلب ضعیف شده و دچار شوك سپتیك میگردد. در این حالت كبد، كلیه، ریه و اندام های حیاتی دیگر دچار نارسایی می شوند.
شایعترین علت سپسیس، یك عفونت باكتریایی موجود در خون است. اگر سیستم ایمنی موفق به نابودی باكتری نشود، سبب عفونت میگردد. باكتری سپسیس می تواند از هر نقطه ای، حتی یك خراش كوچك روی زانو، وارد بدن شود.
محققان بر این باورند كه سپسیس می تواند بر اثر عفونت های دیگری از قبیل آپاندیسیت، ذات الریه، عفونت دستگاه ادراری، مننژیت و عفونت كلیه ناشی شود. گاهی علت سپسیس با استئومیلیت یا عفونت استخوان همراه می باشد. گاهی این عفونت ناشی از نوعی قارچ است.
مطالعات محققان دانشگاه شفیلد نشان داده است پروتئین OGG1 منجر به التهاب میگردد و مهاركننده جدید از التهاب جلوگیری می كند. این مكانیسم با رویه داروهای ضد التهابی كاملا متفاوت می باشد و به سیستم ایمنی اجازه حمله به بخشی از خودش را نمی دهد. حمله سیستم ایمنی به خودش حالتی است كه در بیماری هایی مانند سپسیس، ام اس و اختلالات خود ایمنی دیگر دیده میگردد.
بر اساس گزارش مركز كنترل و پیشگیری از بیماری ها، بیشتر از 1.5 میلیون آمریكایی در سال به این عفونت مبتلا می شوند. تعداد افرادی كه بر اثر این عفونت در بیمارستان بستری شده اند، از 621 هزار نفر در سال 2000 میلادی، به یك میلیون و 141 هزار نفر در سال 2008 میلادی رسیده است. همه افراد، خصوصاً افرادی كه سیستم ایمنی ضعیفی دارند، سالمندان، نوزادان و كودكان در معرض این عفونت قرار دارند. متاسفانه به سبب مقاومت در برابر آنتی بیوتیك، این عفونت رو به روز در حال افزایش می باشد. تحقیقات نشان می دهد از هر پنج بیمار مبتلا به سپسیس، یك نفر جان خودرا از دست می دهد.
سپسیس از هرنقطه ای از بدن می تواند آغاز شود، بدین سبب علایم متفاوتی دارد. معمولا تشخیص بیماری تا زمان بروز علایم دشوار است. معمولا بیماری در سه مرحله سپسیس، سپسیس حاد و شوك سپسیس بروز می كند. تب آغازین نشانه بیماری است. ضربان قلب افزایش می یابد و بیشتر از 90 ضربان در دقیقه میگردد. اختلال در تنفس، عملكرد غیر طبیعی قلب، شكم درد، كاهش تعداد پلاكت، كاهش ادرار، خارش پوست، بروز لكه های تیره روی پوست، لرز، ضعف شدید، بیهوشی و سردرگمی و هذیان از مهمترین علایم بیماری هستند. حالت پیشرفته بیماری كه شوك سپسیس نام دارد، سبب كاهش فشار شدید خون، نارسایی اندام داخلی و مرگ میگردد.
علمی (6)**9259**1440


1397/08/27
00:01:33
5675
5.0 از ۵
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی