محققان دانشگاه هاروارد پی بردند؛

کووید در حاملگی اختلالات عصبی-رشدی را در پسران بالا می برد

کووید در حاملگی اختلالات عصبی-رشدی را در پسران بالا می برد

به گزارش دکتر ایزی، یک مطالعه جدید نشان داده است پسران متولدشده از خانمهایی که در دوران حاملگی مبتلا به کووید۱۹ بوده اند، امکان دارد در معرض خطر تاخیر در رشد قرار داشته باشند.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، تأخیر در گفتار و عملکرد حرکتی شایع ترین بیماری تشخیص داده شده در این کودکان در ۱۲ ماهگی بود. نویسندگان مطالعه گفتند که این اختلال در پسران دیده شد اما در دختران دیده نشد.
دکتر «آندریا اِدلو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد بوستون، می گوید: «این یافته ها نشان داده است که فرزندان پسری که در رحم در معرض کروناویروس قرار می گیرند امکان دارد در معرض خطر ابتلاء به اختلالات عصبی رشدی باشند.»
وی در ادامه اضافه کرد: «تاخیرهای حرکتی و گفتاری که در مطالعه ما ذکر شد، به خودی خود چیزی در مورد خطر ابتلاء به اوتیسم، اختلال بیش فعالی، یا سایر تشخیص ها که در مراحل بعدی زندگی انجام می شوند، نشان نمی دهد. مطالعه هنوز نمی تواند به این سوالات پاسخ دهد، و تنها به احتیاج به پیگیری طولانی مدت این کودکان اشاره می کند.»
ادلو توضیح داد: «غیرمعمول نیست که عفونت های دوران حاملگی بر نوزادان تاثیر بگذارد. عفونت های ویروسی و باکتریایی مختلف در حاملگی با افزایش ریسک تشخیص های عصبی رشدی در فرزندان مرتبط می باشد. مبحث رایج، فعال شدن سیستم ایمنی مادر در طول عفونت در بارداری، به جای یک پاتوژن خاص است.»
ادلو در مورد این که چرا پسرها تحت تاثیر قرار می گیرند اما دختران نه، اظهار داشت که این شرایط بیماری در سایر عفونت ها هم دیده می شود.
او تصریح کرد: «مشخص شده است که پسران هم در مقابل تشخیص های عصبی رشدی صدمه پذیرتر هستند و هم به احتمال زیاد پاسخ های نامطلوبی به مواجهه درون رحمی نشان می دهند.»
این مطالعه جدید بیان می کند که معلوم نیست تغییراتی که در ۱۲ و ۱۸ ماهگی مشاهده می شود، نشانگر خطرات پایدار برای اختلالاتی مانند اختلال طیف اوتیسم، ناتوانی ذهنی یا اسکیزوفرنی باشد.
ادلو اظهار داشت: «برای افراد آبستن مهم ترین کار، واکسینه شدن برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری شدید کووید ۱۹، بستری شدن در بیمارستان و مرگ است. عوارض بیماری شدید همینطور با افزایش ریسک زایمان زودرس همراه می باشد که خود یک عامل خطر برای نتایج نامطلوب رشد عصبی است، ازاین رو دلیل دیگری برای واکسینه شدن، پیشگیری از ابتلاء به نوع شدید بیماری است.»
همچنین مطالعات اخیر نشان داده اند که واکسیناسیون در دوران حاملگی می تواند از بستری شدن در بیمارستان به خاطر کووید ۱۹ در نوزادان تا ۶ ماهگی محافظت کند.


منبع:

1402/01/14
09:45:27
5.0 / 5
345
تگهای خبر: باكتری , بیماری , دانشگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی